Kosten van gastouderopvang


​Gastouderopvang valt onder de Wet kinderopvang. U krijgt kinderopvangtoeslag om de opvang deels mee te betalen. Gastouderopvang is meestal goedkoper dan een kinderdagverblijf of BSO. U betaalt alleen de uren opvang die u gebruikt. De prijs per uur opvang is lager dan in BSO of kinderdagverblijf.
Weten hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt en wat uw netto kosten voor de opvang zijn? Doe dan onze subsidiecheck.


Wat betaalt u?


U betaalt de gastouder een bedrag per uur opvang. Welk bedrag, dat spreekt u samen af. Onze adviesprijs in 2020 is € 5,41.

U betaalt Opa Bakkebaard in 2020 € 0,86 per uur opvang voor de bemiddeling en voor de begeleiding van de opvang. Die kosten hebben een minimum en een maximumbedrag per maand, dat hangt af van uw situatie. Het minimumbedrag voor het eerste kind is 50 Euro per maand. Als u zelf een gastouder hebt, betaalt u het kortingstarief van minimaal 40 Euro per maand voor het eerste kind. Voor een tweede kind betaalt u een lager tarief. Vanaf een derde kind hoeven wij geen kosten in rekening te brengen. We maken graag vrijblijvend een complete berekening voor u.

​De gastouder verwacht gewoonlijk dat u luiers en babymelk meeneemt. De rest van de verzorging betaalt zij dan.


Geen verborgen kosten


Bij Opa Bakkebaard hebben wij geen verborgen kosten. De gastouder betaalt ons niets. De ouders alleen de 86 cent per uur.