Kosten van gastouderopvang

U betaalt voor de opvang door de gastouder. U betaalt ook voor de bemiddeling en begeleiding door het gastouderbureau. U krijgt kinderopvangtoeslag voor allebei die kosten.


Wat betaalt u?

U betaalt de gastouder een bedrag per uur opvang. Welk bedrag, dat spreekt u samen af. Onze adviesprijs is € 6,50.

U betaalt Opa Bakkebaard € 1,03 per uur voor de bemiddeling en voor de begeleiding van de opvang. Voor deze kosten is er een minimum- en een maximumbedrag per maand. Dat hangt af van uw situatie.
Het minimumbedrag voor het eerste kind is 50 Euro per maand. Als u zelf een gastouder hebt gevonden, betaalt u het kortingstarief van minimaal 40 Euro per maand voor het eerste kind. Voor een tweede kind betaalt u een lager tarief. Vanaf een derde kind hoeven wij geen kosten in rekening te brengen. We maken graag vrijblijvend een complete berekening voor u.

 

Andere kosten

​De gastouder verwacht gewoonlijk dat u luiers en babymelk meeneemt. Soms vraagt de gastouder of u wilt meebetalen aan duurdere uitstapjes zoals een dagje dierentuin.

 

Kinderopvangtoeslag en eigen bijdrage

De Belastingdienst Toeslagen betaalt een groot deel van de opvang. U krijgt kinderopvangtoeslag. Een klein deel van de kosten voor de opvang betaalt u zelf. Dat is uw eigen bijdrage. Wij helpen graag bij de aanvraag van de toeslag. 

Weten hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt en wat uw eigen bijdrage voor de opvang is? Doe dan onze subsidiecheck.


Geen verborgen kosten


Bij Opa Bakkebaard hebben wij geen verborgen kosten. De gastouder betaalt ons niets. De ouders alleen het bedrag per uur.